En ik ben orthomoleculair kindervoedingscoach en in mijn praktijk help ik ouders met jonge kindjes met eczeem van hun eczeem af. Ik help zieke, sip kijkende niet energieke kindjes met vreselijke jeukende eczeem naar blije energieke kindjes met een mooie huid die meer aan kunnen dan ooit tevoren. Want die jeuk, hoe vreselijk is dat voor je kindje? 

En uit ervaring kan ik zeggen dat die jeuk en eczeem inderdaad vre-se-lijk zijn! Als moeder van een zoontje met eczeem weet ik maar al te goed hoe machteloos je je kan voelen om je kindje met jeuk- en pijn te zien. En ik weet zelf ook hoe het voelt om eczeem te hebben en hoe het is om de hele dag met die huid bezig te zijn. Smeren, smeren en nog eens smeren. Gek werd ik ervan! Ik voelde mij zo machteloos omdat ik die eczeem bij zowel mijzelf als mijn zoontje onder controle wilde hebben maar dit niet lukte. 

Ik had zo graag willen horen hoe ik het onderliggende probleem echt kon aanpakken. Hoe ik dat op een zo natuurlijke manier kon doen voor zowel mijzelf als mijn zoontje. Ik ben hier zelf helemaal ingedoken en heb nu een manier gevonden die ervoor heeft gezorgd dat zowel ik als mijn kindje geen last meer hebben van eczeem en dat deel ik graag met jou! 

Als moeder van een kindje met eczeem weet ik hoe vervelend het is om je kindje met zoveel jeuk te zien 

Als jong kind had ik ontzettende last van eczeem. Het jeukte als maar en ik krabde het soms open tot bloedens aan toe. Mijn vader moest ‘s avonds vaak bij mij blijven om mij gerust te stellen totdat ik in slaap viel zodat ik niet kon krabben. Soms was het nodig om mijn armen in te tapen zodat ik ze niet kon openkrabben. Mijn vader was ten einde raad en ging met mij naar de huisarts in de hoop dat hier wat aan gedaan kon worden. Daar kreeg ik verschillende hormoon- en andere zalven. Dit gaf enige verlichting omdat het ergste brandje werd geblust. Het leek even te helpen maar niet veel later kwam er weer een opvlamming van eczeem en kreeg ik andere hormoonzalven en dit keer ook teerzalven voorgeschreven… Het eczeem was iets wat bij mij hoorde en ik moest er maar mee leren leven, althans dat kreeg ik te horen. Dit proces heeft helaas jarenlang moeten duren. Ook in de puberteit en op volwassen leeftijd beheerste eczeem mijn leven en werd ik gek van die ellendige jeuk! 

En toen werd ik moeder! Moeder van een prachtzoon welke mijn leven heeft veranderd! Echter heeft hij helaas mijn ‘eczeemgenen’ en kreeg ik even een ‘déjà vu’ omdat hij een vreselijke eczeem explosie kreeg. Buitenom dat hij even hormoonzalf heeft moeten gebruiken ben ik mij verder gaan verdiepen in voeding en de invloed hiervan op eczeem. Zo ontdekte ik ook dat eczeem geen huidziekte is maar een ontstekingsziekte waar meer aan ten grondslag kan liggen. 

Eczeem verminderen of zelfs laten verdwijnen?

Tijdens mijn eigen reis met eczeem en als moeder van een zoontje met eczeem, werd er nooit naar ons voedingspatroon en leefstijl gevraagd. En dat is juist zo belangrijk als je een eczeemhuid wilt gaan behandelen. Omdat ik zelf heel graag het eczeem op een natuurlijke manier wilde aanpakken ben ik hier zelf ingedoken. Het lezen van boeken en artikelen en het volgen van de opleiding tot orthomoleculair kindervoedingscoach hebben mijn ogen geopend. Waarom wist ik deze info niet eerder? Dat had ons een hoop gedoe (zacht uitgedrukt) gescheeld.  

Dit moeten meer ouders weten! Dacht ik. En zo ontstond de passie voor kindervoeding. Daarom besloot ik mijn eigen onderneming te starten en te stoppen met mijn baan in loondienst in het ziekenhuis. Door de kennis en ervaring die ik heb weet ik nu wat voeding kan betekenen voor de eczeemhuid. Daardoor kan het eczeem verminderen of zelfs verdwijnen en zit het eczeem alleen nog in jouw geheugen en niet meer op de huid van je kindje. En doordat ik en mijn zoontje onze voedingspatroon en leefstijl hebben veranderd zijn we van ons eczeem af en dat gun ik jouw kindje ook! 

Voeding speelt een onmisbare rol bij eczeem

Eczeem zie je van de buitenkant maar eigenlijk is het een teken dat er iets van binnen niet lekker loopt. Daarom herstellen we de eczeemhuid van binnen- en buitenuit met een complete aanpak in verschillende fases waarbij voeding een onmisbare sleutelrol speelt. De eczeemhuid heeft namelijk zoveel meer nodig dan alleen het smeren van zalven. Ik zocht allerlei manieren om het eczeem aan te pakken en probeerde verschillende dingen uit op mijn eigen lijf en huid en die bij mijn zoontje. Samen met de kennis die ik had geleerd tijdens mijn opleiding kreeg ik ons eczeem onder controle. Het is mijn doel om ook bij andere kindjes de jeuk- en eczeem zo snel mogelijk onder controle te krijgen en de huid te genezen waardoor kindjes weer lekker in hun vel komen te zitten. Met mijn kennis- en kunde heb ik al veel kindjes kunnen helpen en eczeemplekken laten verdwijnen waarvan je niet meer kan zien dat het er gezeten heeft. 

5 feiten die typisch Tamara zijn

  • Ik ben gek op de kleur groen. Groene kleding, groene accessoires, groene meubels, groen servies of een leuke groene lik verf op de muur. Mijn vriend ziet mij al aankomen… ”heb je nog niet genoeg groen?”. Nee schat deze moest ik echt hebben, is hij niet leuk? Oké oké ik probeer mijzelf in te houden maar soms… Ik word er gewoon zo blij van =) 
  • Pure chocolade ik ga je opeten! Vroeger vond ik pure chocolade ronduit vies! Langzamerhand ben ik steeds puurdere chocolade gaan eten en nu eet ik 92% en 99% en kan ik daar intens van genieten. 
  • Potjes, bakjes en opbergdozen. Je kunt er niet genoeg hebben! Altijd makkelijk toch? Ik ben er gek op! En als ze dan nog eens duurzaam zijn is het helemaal top! Glazen bakjes, RVS stapelbare lunchboxen of van die leuke bento-boxen voor m’n zoontje. Dat wil je toch echt hebben en superhandig ”on the go”! 
  • Waar rommelmarkten en kringloopwinkels zijn ben ik te vinden! Ik kan enorm blij worden van tweedehands parels en ga hier graag naar op zoek. Het liefst doe ik dat alleen zonder kind aan mijn been zodat ik heerlijk kan struinen door al die mooie spullen. Ik heb al veel moois op de kop getikt en tweedehands meubels steek ik samen met mijn vriend in een nieuw jasje. En over mijn vriend gesproken, die is superhandig waar ik onwijs dankbaar voor ben! 
  • Ik ben dol gezond- en lekker eten. Als klein kind was ik enorm geïnspireerd door de kookkunsten en leefwijze van mijn oma. Ze bereidde de heerlijkste gerechten. Dat heeft er mede voor gezorgd dat ik als kind zijnde ook vaak met voeding bezig was en zo ook in de keuken stond. Helaas is ze niet meer onder ons en mis ik haar nog elke dag. Samen met mijn gezin houden we van lekker eten en proberen we graag nieuwe recepten. En de keuken? Dat is een beetje mijn domein haha! De plek waar ik tot rust kom, heerlijk roeren in de pannen. En ja soms heb ik helemaal geen zin om te koken en wil ik vaak makkelijke gerechten die snel klaar zijn want… ”mama ik heb trek”. 

Vraag hier je ”Quick Fix Eczeem” aan

Ben jij een ouder van een kindje met eczeem en wil je weten wat ik voor jouw kindje kan betekenen? Vraag dan hier een ”Quick Fix Eczeem” aan. 

Dit korte consult vindt plaats via Zoom (beeldbellen). Dit consult is GRATIS EN VRIJBLIJVEND. Tijdens dit consult vertel je mij waar je kindje last van heeft en wat je al geprobeerd hebt en waar ik je bij zou kunnen helpen. Je kunt zonder verwijzing van je huisarts bij mij terecht. 

Wat houdt dit ”Quick Fix Eczeem” in? 

  • Eén op één consult van ongeveer 20 minuten via Zoom 
  • Ik geef je tijdens deze sessie MINSTENS 2 TIPS / INZICHTEN 

Wil je dat je kindje zo snel mogelijk van het eczeem af is? Vul dan snel het formulier in. 

Na ontvangst bel of mail ik je zo snel mogelijk. 

In de praktijk blijkt dat veel ouders zo’n gesprek erg waarderen, doordat ik meekijk waar ouders tegenaan lopen en ze al enkele praktische tips / inzichten krijgen. 

Lieve groet, 
Tamara 

.

Achtergrond informatie:
Naast mijn medische achtergrond als (oncologie)verpleegkundige en 11+ ervaring in het ziekenhuis heb ik de opleiding tot orthomoleculair kindervoedingscoach gevolgd aan de Better Health Academy. Deze is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen – KTNO en erkend door vakverenigingen BATC, MBOG en NVST.

“Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl